Atleet

Toni Kukoč Bio: Basketbal, NBA, Familie & Pensioen

Toni Kukoč is een voormalige Kroatische basketballer. Momenteel werkt hij als speciaal adviseur van Jerry Reinsdorf, de eigenaar van Chicago Bulls van de National Basketball Association (NBA).

Hij had een zeer succesvolle basketbalcarrière in Europa. Kukoc begon toen te spelen in de NBA. Hij was een van de eerste populaire Europese spelers die banden had met de NBA.

Je potentieel brengt je naar plaatsen, ongeacht je achtergrond en fysieke eigenschappen. Toni Kukoč bouwde eerst een onvervangbare plek voor zichzelf op in de NBA, en nu is hij na zijn pensionering nog steeds verbonden aan het bedrijf.



Hij is van de generatie die de makkelijke weg voor internationale spelers heeft geplaveid om in de NBA te spelen. Hij wordt herinnerd voor zijn uitzonderlijke veelzijdigheid in de velden.

Toni-Kukoc

Toni Kukoč

Nu duiken we diep in Toni Kukoč het persoonlijke en professionele leven. Laten we beginnen!

Korte feiten over Toni Kukoč

Voor-en achternaam Toni Kukoč [kukotʃ]
Bijnamen De witte magie, de spin uit Split, de roze panter, de ober en de Kroatische sensatie.
Geboortedatum 18 september 1968
Geboorteplaats Split, Kroatië
Religie Niet bekend
Nationaliteit Kroatisch / Amerikaans
Horoscoop maagd
Naam van de vader Ante Kukoč
Moeders naam Radojka Kukoč
Broers en zussen Niet bekend
Leeftijd 52 jaar oud
Hoogte 6 voet 10 inch (208 cm)
Vermeld gewicht 192 pond. (87 kg)
Oogkleur Donker bruin
Haarkleur bruin
Burgerlijke staat Getrouwd
Echtgenoot Renata Kukoč
Kinderen Een zoon en een dochter
Naam van kinderen Marin Kukoč
Stela Kukoč
Huidig ​​beroep Speciaal adviseur van de eigenaar van Chicago Bulls
Voormalig beroep Basketballer
Verbondenheid Europese basketbalcompetitie

Nationale Basketbalbond (NBA)

NBA-draft 1990 / Ronde: 2 / Keuze: 29e algemeen
Opgesteld door Chicago Bulls
Andere NBA-teams Philadelphia 76ers

Atlanta Hawks

Milwaukee Bucks

NBA-debuut 5 november 1993 (Met de Chicago Bulls)
Teams buiten NBA KK Jugoplastika (Kroatische Liga)

hoe vaak is Peyton Manning getrouwd geweest?

Benetton Treviso (Italiaanse jeugdbasketbalclub)

filmografie Eens broers in 2010

250 stappen in 2017

De laatste dans in 2020

Prijzen en onderscheidingen FIBA EuroBasket MVP in 1991

FIBA's 50 beste spelers: (1991)

Franjo Bučar Staatsprijs voor sport in 1992

NBA All-Rookie Tweede Team in 1994

NBA zesde man van het jaar in 1996

50 beste EuroLeague-bijdragers in 2008, enz.

Eregalerij FIBA Hall of Fame in 2017
Netto waarde Ongeveer $ 30 miljoen
Handvatten voor sociale media Facebook , Instagram , Twitter
Meisje Jersey , NFL-basketbalkaarten
Laatste update juli, 2021

Toni KukoC– Het vroege leven en gezin

Toni Kukoč werd geboren op 18 september 1968 in Split, Kroatië, een prachtige bedrijfsstad aan de Adriatische Zee. Hij werd geboren uit ouders Ante KukoCen Radojka Kukoč.

toni-kukoc

Toni Kukoč's familie (ouders, vrouw en kinderen)

Zijn vader, Ante, werkte op een scheepswerf waar bijna de helft van de stad werkte. Hij was ook een atleet, speelde waterpolo en handbal.

Zijn moeder, Rajojka, werkte als secretaresse.

Misschien vind je het interessant om te lezen: Muggsy Bogues Bio: hoogte, basketbalcarrière, NBA, nettowaarde en Wiki,

De veelzijdige

Tony Kukoc verbaast mensen met zijn veelzijdigheid. Hij voetbalde toen hij jong was.

Hij had een prijzenswaardige hand-oogcoördinatie, wat ook indruk maakte op zijn teamgenoten. Toni was een kampioen in pingpong/tafeltennis. Hij ontving ook verschillende titels in de jeugdcategorie in tafeltennis.

Hij voelde zich aangetrokken tot golf na zijn pensionering bij de NBA en werd een scratchgolfer. Toni onderging in 2009 een heupvervangende operatie en was gestoord tijdens het spelen.

Hij speelt nu minstens één ronde golf per dag. Hij won ook het nationale amateurgolfkampioenschap van Kroatië in 2011.

De veelzijdige Kukoc is ook een allround basketballer. Zijn natuurlijke positie was klein naar voren, maar hij speelde alle vijf de posities op het veld.

Hij speelde het niet alleen, maar toonde een sterke visie op het veld en een schietgevoel van buitenaf dat normaal niet werd gevonden bij spelers van zijn lengte. Toni staat op 6 voet 10 inch (208 cm).

Basketbal: hoe het begon?

Toni had de eerste 13-14 jaar van zijn leven geen basketbal gespeeld. Hij bezocht het strand op een dag met zijn vrienden toen hij ongeveer 14 was, en toen merkte een basketbalcoach hem op.

De coach zag zijn lange benen en vroeg Toni of hij interesse had. Toni was flexibel en kon zich snel aanpassen aan welke sport dan ook. Daarom stemde hij ermee in om te coördineren. Sindsdien is er geen weg meer terug.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van basketbalshirts, klik dan hier>>

Basketbal werd zijn thuis, hij speelde eerst in de NBA en werkte als adviseur van een best beoordeeld NBA-team.

Toni voegde zich toen bij het stadsteam. Ze moesten veel oefenen en mochten pas spelen als ze geoefend hadden.

Toni hield van de omgeving rond basketbal. Toen hij 15 was, ging hij niet meer naar school en ging in plaats daarvan naar de ochtend-, avond- en middagtrainingen.

Het was zoiets als, 'ja ik ga wel naar school, maar af en toe.' De leraren op school waren ook geïnteresseerd in games en ze vroegen Toni met wie ze de volgende keer zouden spelen tijdens zijn 'af en toe schoolbezoek'.

Misschien vind je het ook interessant om te lezen: Andre Iguodala Bio: basketbal, NBA, zaken en nettowaarde

Dit of dat

De school stuurde vervolgens een bericht naar Toni's moeder dat hij van school werd gestuurd omdat hij 200 dagen had gemist.

Zijn moeder was geschokt en boos op hem. Ze ging toen naar de club en zei dat Toni één blessure verwijderd was van nooit meer spelen. De club moest een deal sluiten met de school.

Toni had het geluk dat hij de GM van zijn team was, en de decanen van zijn school waren neven. Er werd afgesproken dat Toni aan het eind van het jaar zou oefenen, maar tegelijkertijd zou lezen en examens zou bijwonen.

Toni kon slechts 48 scoren in Scheikunde in de finale toen 50 het voldoende was. De leraar zei dat Toni de les in de zomer moest herhalen.

Toni-Kukoc-basketbal

Maar Toni zei dat hij met het nationale team zou vertrekken en nooit meer terug zou komen.

Hij zegt dat hij tijdens het spelen in Kroatië altijd aan de NBA heeft gedacht.

Tacko Fall Bio: basketbalcarrière, NBA, hoogte en familie>>

Toni KukoC– Professionele basketbalcarrière

Europa

Hij begon op 17-jarige leeftijd te basketballen vanuit de club uit zijn geboortestad, KK Jugoplastika. Hij was een van de beste spelers die bij de club heeft gespeeld en behaalde aanzienlijke successen.

Het team werd drie opeenvolgende seizoenen (1989-1991) winnaar van de prestigieuze EuroLeague, met Toni aan hun zijde.

Evenzo verdienden ze de Triple Crown in 1990 en 1991. Ook werd Toni beide keren uitgeroepen tot de EuroLeague Final Four Most Valued Player (MVP).

Daarna stapte hij over van KK Jugoplastika naar Benetton Treviso. Hij stond op als winnaar van het Italiaanse kampioenschap in 1992. Evenzo won hij de Italiaanse beker in 1993.

Toni nam ook deel aan de EuroLeague-finale in 1993. Bovendien won hij opnieuw de EuroLeague Final Four MVP.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van basketbalschoenen, klik dan hier>>

Mensen gaven Toni verschillende bijnamen: de witte magie, de spin uit Split, de roze panter, de ober en de Kroatische sensatie.

Hij ontving in het decennium van de jaren negentig verschillende keren de European Basketball Player of the Year Awards.

Chicago Bulls

De Chicago Bulls hebben Toni opgesteld in ronde 2 van het NBA-ontwerp van 1990, 29e overall.

Hij gaf echter bijna drie jaar continuïteit aan zijn games in Europa. In 1993 meldde hij zich uiteindelijk bij de Chicago Bulls.

Het team was net klaar met de eerste drie-turf en had verloren Michael Jordan tegen die tijd met pensioen gaan. Toni was volkomen teleurgesteld dat hij niet met Jordan kon spelen.

77 motiverende citaten van Michael Jordan

Hij speelde toen zijn NBA-debuutspel op 5 november 1993.

Hij begon in de seizoenen 1993-1994 achter kleine aanvaller Scottie Pippen en power-forward Horace Grant. Hij kon echter ook shooting guard en center spelen.

Scottie Pippen Bio: jeugd, carrière en nettowaarde

Hij had een veelbelovend rookieseizoen met een gemiddelde van dubbele cijfers en scoorde en verdiende een plaats in het NBA All-Rookie Second Team.

Toni stapte vervolgens over naar de basisopstelling en sloot de seizoenen 1994-1995 af. Hij stond tweede in de Chicago Bulls in termen van scoren, rebounds en assists. Hij was achter Scottie Pippen .

Michael Jordan keerde terug naar de Chicago Bulls voor de seizoenen 1995-1996. Toni was meer dan verheugd om het nieuws te horen. Deze wil om naast Jordan te spelen zou worden vervuld.

De hele leden van Chicago Bulls waren gemotiveerd en opgewonden door Jordan's terugkeer naar volledige vorm en ook door de aankoop buiten het seizoen van een uitzonderlijke rebounder Dennis Rodman .

En dan

Scottie Pippen stond nog op small forward. Evenzo besloot coach Phil Jackson om Tony als bankspeler te laten blijven.

Tony stond op de derde plaats in het team in het scoren in de seizoenen 1995-1996. Hij was achter Michael Jordan en Scottie Pippen .

Scottie Pippen Bio: jeugd, carrière en nettowaarde>>

Hij verdiende de NBA Zesde Man van het Jaar Award als zijn inspanningen werden erkend.

Toni droeg toen bij aan het leiden van de Chicago Bulls naar een ommekeer van 25 wedstrijden. Ze vestigden destijds met 72-10 het beste record in de geschiedenis van de competitie. Het werd later overtroffen door de Golden State Warriors 2015-16.

De Chicago Bulls wonnen ook het vierde kampioenschap in de teamgeschiedenis.

Toni was de vierde en is momenteel de laatste speler die de NBA Sixth Man of the Year Award en de NBA-titel van hetzelfde jaar heeft ontvangen. McHale, Bill Walton en Bobby Jones had die prestatie eerder bereikt.

Toni kwam opnieuw van de bank als zesde man toen de Chicago Bulls hun vijfde en zesde NBA-titel wonnen in 1997 en 1998. Hij werd de derde topscorer van het team.

77 motiverende citaten van Michael Jordan

Toni KukoC-Loopbaanbeëindiging en pensionering

Scottie Pippen werd begin 1999 verhandeld aan de Houston Rockets. De deal brak letterlijk de Chicago Bulls-dynastie op.

Kukoč was een van de weinige spelers van hun kampioensteam die nog over was bij de Chicago Bulls.

Hij leidde het team in het scoren, terugkaatsen en assists in de lock-out verkorte 1998-1999 seizoenen.

Kukoč werd vervolgens verhandeld aan de Philadelphia 76ers tijdens de seizoenen 1999-2000 terwijl Chicago Bulls hun wederopbouwplan voortzetten.

Het was een deal met drie teams waarbij de Golden State Warriors betrokken waren. De Warriors stuurden Bruce Bowen, John Starks en een eerste ronde uit 2000 naar de Chicago Bulls.

Kukoc kreeg het volgende seizoen te maken met de Atlanta Hawks. Ook Nazr Mohammed, Pepe Sánchez en Theo Ratliff werden met hem afgerekend.

Het was in een blockbuster-deal waarbij ze Dikembe Mutombo en Roshown McLeod naar de 76ers stuurden.

Kukoč werd opnieuw verhandeld aan de Milwaukee Bucks na een korte periode bij de Atlanta Hawks. Hij was samen met Leon Smith in een deal om Glenn Robinson te verwerven.

Kukoč was misschien geïrriteerd door de constante handel en overgang. Hij kondigde aan dat hij zou terugtrekken uit het professionele basketbal als ofwel de Milwaukee Bucks of de Chicago Bulls hem niet tekenden voor de NBA 2006-07.

De aankondiging werd gedaan op 12 september 2006.

Veel NBA-teams toonden interesse om Tony Kukoc te contracteren, maar hij koos ervoor om altijd te verhuizen. Hij woonde toen dicht bij zijn woonplaats in de stad Highland Park, Illinois.

Luguentz Dort: basketbalcarrière, NBA, familie en Wiki>>

Toni KukuoC– Nationale Team Carrière

Joegoslavië

Toni maakte deel uit van het junior Joegoslavische onder-19 nationale team dat in 1987 de FIBA ​​Under-19 World Cup won.

Hij werd uitgeroepen tot Most Valued Player (MVP) van het toernooi.

Hij speelde ook als lid van het Joegoslavische nationale team voor senioren. Het team ontving een zilveren medaille op de Olympische Zomerspelen van 1988.

Evenzo werd hij uitgeroepen tot MVP van het FIBA ​​Wereldkampioenschap 1990. Toni behaalde ook een gouden medaille in hetzelfde toernooi.

Verder ontving hij de gouden medaille op de EuroBasket 1989 en de EuroBasket 1991 met Joegoslavië.

Hij werd ook geëerd als MVP van het EuroBasket-toernooi van 1991.

Kroatië

Toni won met Kroatië een zilveren medaille op de Olympische Zomerspelen van 1992 in Barcelona.

Hij ontving toen een bronzen medaille op het FIBA ​​Wereldkampioenschap 1994 in Canada. Evenzo ontving hij opnieuw een bronzen medaille op de EuroBasket 1995 in Griekenland.

Toni KukoC– Vrouw en kinderen

Toni Kukoč is getrouwd met Renata Kukoč. Het echtpaar kocht hun huis in Highland Park nadat ze in 1993 in Chicago waren aangekomen.

Kukoc-Familie

Tony Kukoc met vrouw en kinderen

Het echtpaar kreeg samen twee kinderen: een zoon, Marin Kukoč, en een dochter, Stela Kukoč.

Marin Kukoč speelde voor het varsity-basketbalteam van Highland Park High School. Vervolgens werd hij toegelaten tot de Universiteit van Pennsylvania en zette hij zijn basketbalreis voort.

Toni's dochter, Stela Kukoč, speelt ook collegevolleybal aan de Miami University in Oxford, Ohio.

Toni Kukoč-Netto waarde

Kukoč heeft heel goed geld verdiend met zijn basketbalcarrière. Hij verdient nog steeds goed geld met zijn baan als adviseur voor de Chicago Bulls. De overgang van Kroatië naar de Verenigde Staten bleek zeer vruchtbaar voor hem.

Het vermogen van Kukoc wordt geschat op ongeveer $ 30 miljoen.

OmdatCleeft een fatsoenlijk leven met zijn gezin.

Dante Cunningham Bio: NBA, CBA, controverses en Wiki >>

Toni KukoC– Aanwezigheid op sociale media

U kunt Kuko . volgenCvia deze hashtags:

Facebook

Instagram

Twitter

Bezoek Toni Kuko C – Wikipedia om op de hoogte te blijven van zijn levensgebeurtenissen.

Veelgestelde vragen over Toni KukoC

Waar is Toni KukoCnu?

Toni KukoCtrok zich in 2006 terug uit de NBA.

Daarna verhuisde hij met zijn vrouw naar een buitenwijk van Chicago. Hij keert terug naar Split, Kroatië, om af en toe familie en vrienden te ontmoeten.

Toni is momenteel speciaal adviseur van Chicago Bulls President en COO Michael Reinsdorf, samen met: Scottie Pippen en Horace Grant.

Welk team deed Toni KukoCspeler voor?

OmdatCspeelde het langst voor de Chicago Bulls, die hij als familie beschouwt.

Hij speelde voor de Jugoplastika-club van 1985 tot 1991 en de Benetton Treviso van 1991 tot 1993, terug in Europa.

Na zijn debuut in de NBA met de Chicago Bulls op 5 november 1993, verliet hij het team pas in 2000.

Hij speelde toen voor de Philadelphia 76ers van 2000 tot 2001, Atlanta Hawks van 2001 tot 2002 en Milwaukee Bucks van 2002 tot 2006.