Amerikaans Voetbal

Man City bereikt de halve finale van de FA met een winnende score van 2:0 op Everton

Welke Film Te Zien?

Manchester City is nog steeds op weg voor de quadruple als IIkay Gundogan en Kevin de Bryune's late scores in de tweede helft overwinning op Everton op Goodison Park op 20 maart

Everton verdedigde zich sterk tegen Man City. Italiaanse coach Carlo Ancelotti wisten tegen wie ze het hadden.

Als zevende in de Premier League hebben ze hun act naar voren gebracht door hard te werken om een ​​trofee te behalen die hen sinds 1995 is ontgaan. Op dat moment versloegen ze Man United in de FA Cup-finale.

In de wedstrijd van gisteren IIKay Gundogan en Kevin De Bryune weer scheen.

Eerder scoorden ze op 16 maart voor Man City, waarmee ze de Citizen's plaats in de kwartfinales van de Champions League veiligstelden.

Gundogan scoorde het eerste doelpunt voor Man City in de tweede helft (Bron: Luchtsporten )

Ook deze keer overtroffen ze. Binnen zes minuten na de tweede helft maakten beide spelers twee doelpunten waarmee City de halve finale van de FA bereikte.

Dit geeft aan dat de Citizens het viervoudige kunnen behalen, d.w.z. als ze opeenvolgende games blijven winnen.

De Halve finale FA trekking vindt plaats op zondag om 17.45 uur.

Man City in balbezit in de eerste helft ondanks geen doelpunten van beide teams

Door het tactische spel van Everton dat een waterdicht bolwerk voor de overweldigende Citizens in stand hield, was de eerste helft doelpuntloos.

Toch domineerde Man City de wedstrijd met 209 passes in vergelijking met Everton's 17 gedurende 25 minuten op een gegeven moment.

Het spelplan van Ancelotti werkte tijdens de eerste helft, toen de Citizens werden uitgedaagd toen ze probeerden door de verdediging van de Blues te breken.

De coach hoopte dat hun ondoordringbare verdediging en geduldige houding tegenover City een gunstig klimaat zouden scheppen.

Een strategie die is geslaagd voor Everton, het richt zich op spelhervattingen.

Hoewel hun algehele prestatie in de Premier League niet gelijk is aan die van de topkandidaten, deden ze het behoorlijk goed in de FA Cup, vooral door het gerenommeerde Tottenham te winnen met een 5-4 score.

De kans kwam en kwam redelijk dichtbij. Maar de kopbal van Yerry Mina werd weggewerkt door Oleksandr Zinchenko tot teleurstelling van Ancelotti.

Ook de poging van Dominic Calvert-Lewin ging niet door.

Hoewel Joaoo Virginia Evertons derde keus doelman met minder ervaring was, wist hij zijn prestatie vast te houden. Door Jordan Pickford en Robin Olsen Omdat ze geblesseerd waren, verving de 21-jarige Portugees, die over kwalitatieve eigenschappen beschikt, hen.

Carlo Ancelotti sprak met Luchtsporten :

Ik denk dat mijn spelers dit seizoen veel verbeterd zijn en het spel van vandaag liet zien dat er een andere kwaliteit is, maar met een sterke concentratie en een goede defensieve organisatie kunnen we concurreren. Man City is op dit moment geen normaal team; zij zijn de beste.

We speelden het spel dat we wilden spelen. We hebben geen ruimte weggegeven, maar ze zijn het beste team en hebben de beste bank ter wereld, zoals verteld aan BT Sport .

De tweede helft levert twee winnende goals op voor City

Man City bracht hun spel in de tweede helft naar voren.

Fernandinho gevonden Sterling vrij na woest door de verdediging van Everton te zijn gegaan; zijn schot werd echter omgeleid door Virginia met een tik van zijn vingers.

Phil Foden probeerde het ook vanaf de rand van de doos, maar werd aangepakt door tackle Mason Holgate . Zijn schot kwam slechts enkele centimeters naast de paal.

Gundogan was in staat om aan te slaan met een snelle reactie en een lage buiging naar De deur ’s trap die Virginia aanvankelijk had geblokkeerd.

De Duitse middenvelder scoorde zijn 16e doelpunt van het seizoen, waarmee het zijn tweede deze week was.

Pep Guardiola hield zijn aas spitsen en spelers voor het laatst. Het was deze cruciale wissel die City het winnende tweede doelpunt maakte.

Rodri , De Bruyne, en Riyad Mahrez waren aan boord, en de explosieve pass van het trio bracht de score voor die dag in evenwicht.

waar ging tomi lahren naar de universiteit?

In de 90e minuut reed De Bruyne een schoon schot langs Virginia, die via Mahrez een voorzet van Rodri kreeg.

Everton's Richardson en André Gomes probeerden te scoren, maar leverden geen doelpunten op voor hun team.

Pep Guardiola vertelde Luchtsporten : Eerlijk gezegd, sinds de laatste interlandbreak hebben we 39 gespeeld, 34 gewonnen, twee gelijk gespeeld, drie verloren, een van hen was Porto weg toen we ons al hadden gekwalificeerd.

Ik heb geen woorden om dat uit te drukken, en in deze periode, na één wedstrijd, kunnen we niet eens genieten, want drie dagen later is er nog een.

Is de viervoudige in zicht voor Man City?

City is begonnen aan een indrukwekkende en veelbelovende reis naar het winnen van alle vier de trofeeën. De gevechten moeten echter ook nog worden uitgespeeld tegen formidabele krachten.

Pep's tactiek om zijn team te roteren en belangrijke spelers te behouden voor belangrijke momenten, kan alleen maar worden bewonderd als een briljant georkestreerde tegenslagbestendige aanpak.

Ondanks hun overwinning van gisteren waren ze vastberaden op het zilverwerk.

En als de beste kanshebber voor de Premier League, spelen ze begin volgende maand tegen Leicester in de hoop hun droom dichterbij te brengen en de zekerheid te krijgen dat ze in staat zijn om het onbereikbare te bereiken: de viervoudige.