Versnellingsstijl

Waarom u zich geen zorgen hoeft te maken over ‘Hey Siri’ op de iPhone 6s

Welke Film Te Zien?
 
Stephen Lam / Getty Images

Stephen Lam / Getty Images

Twee van de nieuwe functies die Apple heeft aangekondigd voor de iPhone 6s en iOS 9 riepen vragen op over het privacybeleid van het bedrijf. Hoewel het er allemaal om draait dat gebruikers vragen stellen en op de hoogte blijven over hoe hun gegevens worden verwerkt, hoeft u zich hier eigenlijk geen zorgen over te maken. Dit is waarom je kunt upgraden naar de iPhone 6s - en Live Photos en de nieuwe 'Hey Siri'-functie kunt gebruiken - zonder je ongemakkelijk te voelen over je privacy en veiligheid.

Matthew Panzarino meldt voor TechCrunch dat het privacybeleid van Apple 'extra onderzoek' vereist wanneer het functies introduceert vereisen dat gegevens van uw iPhone worden verzonden ​De functie 'Hey Siri' vereist bijvoorbeeld niet langer dat uw iPhone is aangesloten op een voedingsbron, zodat de assistent luistert en actief is, wachtend tot u haar een vraag stelt. Een always-on assistent stelt enkele vragen over hoe de verzamelde gegevens zullen worden behandeld en verzonden. En Live Photos voegen toe wat Panzarino typeert als 'een nieuwe rimpel', in die zin dat het foto's zijn waaraan geluid en beweging zijn toegevoegd.

Panzarino merkt op dat Apple bezig is met de ontwikkeling van steeds geavanceerdere functies, zoals Hey Siri en Live Photos, terwijl het zichzelf uitdaagt om zo min mogelijk gegevens van het lokale apparaat van een gebruiker te verplaatsen. Het werkt ook om te voorkomen dat u uw gegevens met partners deelt, en het zal 'stevig aan de conservatieve kant van de lijn' moeten blijven bij het verleggen van de grenzen van wat zijn cloud-enabled services en hun functies kunnen doen. Het zal waarschijnlijk ook vragen moeten blijven beantwoorden over hoe het omgaat met de gegevens van gebruikers en hun privacy respecteert.

Zowel Live Photos als Hey Siri hebben enkele vragen opgeworpen over hoe Apple de privacy van gebruikers zal beschermen. Maar in beide gevallen lijkt het erop dat u zich nergens zorgen over hoeft te maken, zolang u maar begrijpt hoe de functies werken en welke gegevens buiten uw iPhone worden verzonden om ze te laten werken.

Hé Siri

Siri in iOS 9 op iPhone 6s

Bron: Apple.com

odell beckham jr biografie voor kinderen

Met de iPhone 6 en iOS 8 kun je de digitale assistent van Apple wakker maken door 'Hey Siri' te zeggen - maar alleen als je telefoon was aangesloten op een stroombron. Met de iPhone 6s en iOS 9 kun je Siri altijd met dezelfde zin activeren, wat betekent dat je iPhone altijd 'luistert' naar wat er om hem heen gebeurt.

Maar gebruikers die zich zorgen maken over de mogelijke privacyimplicaties van de nieuwe functie, zullen opgelucht zijn als ze vernemen dat uw iPhone niet opneemt wat u zegt of geen informatie naar Apple stuurt voordat de functie is geactiveerd. Om te bepalen wanneer Siri moet worden geactiveerd, vergelijkt uw iPhone continu audio van de microfoon met een opname van uw unieke manier om 'Hé Siri' te zeggen, die u opneemt wanneer u uw nieuwe iPhone voor het eerst instelt. Om de digitale assistent te activeren, vereist de functie een overeenkomst met zowel het algemene Hey Siri-model als met het meer unieke model van hoe je de zin uitspreekt. (Dat voorkomt dat andere mensen per ongeluk Siri op uw iPhone activeren.)

Zonder een match voor beide modellen wordt de functie niet geactiveerd en wordt er nooit audio van je iPhone gestuurd. Panzarino legt uit: 'Totdat je het activeert, worden de patronen lokaal gematcht en wordt de buffer van het geluid dat wordt gecontroleerd (voor zover ik het begrijp, slechts een paar seconden) gewist, niet verzonden en niet gebruikt - en kan deze niet worden teruggehaald. op elk moment in de toekomst. ' Totdat Siri is geactiveerd, gebeurt al het 'luisteren' en verwerken lokaal, en wordt de luisterende audio continu overschreven.

Zodra een overeenkomst met beide modellen is gemaakt, wordt uw vraag naar de servers van Apple gestuurd. De vraag wordt aan uw apparaat gekoppeld met behulp van een willekeurige identificatie - niet uw Apple ID of een ander stuk persoonlijke informatie - en de informatie wordt vervolgens goedgekeurd voor gebruik bij het verbeteren van de service. Siri is natuurlijk een optionele functie waarvoor u zich aanmeldt tijdens de installatie van iOS 9. U kunt ervoor kiezen om het niet in te schakelen. Als je ervoor kiest om Siri uit te schakelen nadat je het hebt ingeschakeld, zal Apple de gebruikersgegevens verwijderen die zijn gekoppeld aan je Siri-ID.

Live-foto's

Live-foto

Bron: Apple.com

hoeveel is derrick rose waard?

Live-foto's, die standaard zijn ingeschakeld in de Camera-app van iOS 9, zien eruit als een gewoon stilstaand beeld totdat je erop drukt. Als je dat doet, worden ze geanimeerd met 1,5 seconde audio en beweging voordat de foto werd gemaakt en 1,5 seconde erna. Live-foto's worden behandeld als elke andere foto die u met uw iPhone maakt, in die zin dat ze worden gecodeerd op uw iPhone en wanneer er een back-up van wordt gemaakt in iCloud.

Live Photos nemen beweging op voordat je een foto maakt, dus de Live Photos-modus neemt op vanaf het moment dat je de Camera-app opent en het Live-pictogram boven aan het scherm ziet (als je de modus hebt ingeschakeld). Maar net zoals het continu aan het opnemen is, verwijdert de functie ook continu het beeldmateriaal dat het niet nodig heeft. Apple zegt dat de opname alleen plaatsvindt als de camera is ingeschakeld en dat de informatie niet permanent wordt opgeslagen totdat je een foto maakt. De vooraf gemaakte afbeeldingen worden niet op uw iPhone opgeslagen en ze worden ook niet vanaf uw apparaat verzonden.

TechCrunch meldt dat Live Photos een enkele afbeelding van 12 megapixels is die is gekoppeld aan een bestand met bewegingsindeling (waarschijnlijk een .mov). iOS presenteert ze samen, maar het zijn eigenlijk afzonderlijke entiteiten. Dat betekent dat u een Live Photo als stilstaand beeld kunt verzenden of zelfs afzonderlijk als stilstaand beeld kunt opslaan. De totale grootte van een Live Photo varieert, maar Apple vertelde TechCrunch dat er gemiddeld ongeveer evenveel ruimte inneemt als twee 12 MP-afbeeldingen. Live-foto's verlaten uw iPhone niet, tenzij u ze met iemand anders deelt of ervoor kiest om iCloud te gebruiken. De functie is standaard ingeschakeld, maar kan eenvoudig worden uitgeschakeld door op het Live-pictogram in de Camera-app te tikken.

Meer van Gear & Style Cheat Sheet:

  • iPhone 6s: waarom de nieuwe iPhones van Apple wat gewicht hebben gewonnen
  • De beste manier om de nieuwe iPhone 6s of iPhone 6s Plus van Apple te kopen
  • iPhone 6s en Apple TV: 8 vragen die Apple moet beantwoorden