Euro Cup

Zwitserland klopt wereldkampioen Frankrijk op penalty

Welke Film Te Zien?

Kylian Mbappé miste een cruciale trap toen Zwitserland Frankrijk versloeg na penalty's in Euro 2020 laatste 16 na de klassieke EK-wedstrijd.

De Zwitsers waren in de 90e minuut slechts een kwestie van seconden verwijderd, maar stonden sinds 1938 tegenover Spanje nadat ze waren opgeschoven in een grote toernooiwedstrijd.

Haris Seferovic duwde Zwitserland naar voren, en ze kregen een penalty die eerder 2-0 had kunnen worden Karim Benzema scoorde twee doelpunten, en Paul pogba zette Frankrijk 3-1 met een opener.

Seferovic scoorde het tweede doelpunt van de Zwitserse wedstrijd, en zijn vervanger Mario Gavranovic gehamerd in de laatste minuut om de wedstrijd extra tijd te geven.

Mbappé miste een paar kansen op een wereldkampioen in de extra tijd, en Olivier Giroud had op het laatste moment een kopbal opgeslagen.

Paris St-Germain-spits Mbappé was de enige speler die niet scoorde in een schot, na een prima redding van Yann Sommer.

Zwitserland speelt hierna tegen Spanje, dat vrijdag in de kwartfinales in Sint-Petersburg ook via de thriller 5-3 bereikte na verlenging tegen Kroatië.

Bovendien is dit de grootste schok van Euro 2020 tot nu toe, met wereldkampioenen. Van Frankrijk werd echter verwacht dat het het toernooi zou winnen.

Het beste uur voor Zwitserland?

De laatste keer dat Zwitserland in de kwartfinales van een groot toernooi stond, was het WK van 1954 dat ze organiseerden. Ze waren sinds het WK van 1938 niet door de knock-outwedstrijd gevorderd.

Het had allemaal zo anders kunnen zijn, aangezien ze in de groepsfase werden uitgeschakeld nadat ze in hun eerste twee wedstrijden één punt hadden gescoord.

met wie is Alexis dejoria getrouwd?

Manager Vladimir Petkovic schreef in een open brief aan de Zwitserse krant zijn excuses aan de fans. En vroeg hen om het team te steunen als ze tegen Turkije spelen. Ze wonnen die wedstrijd en bereikten de laatste 16 als een van de beste teams op de derde plaats.

Het beste uur van Zwitserland (Bron: Guinea News)

Bovendien verdiende de ploeg van Petkovic hun voorsprong bij de rust in de wedstrijd tegen Frankrijk volledig. En dat allemaal dankzij de kopbal van Seferovic uit een voorzet van Zuber, zijn vierde assist van Euro 2020. Dat was de eerste keer dat Zwitserland op voorsprong kwam in een competitieve wedstrijd tegen Frankrijk.

Ze misten een goede kans op 2-0 toen Benjamin Pavard Zuber uitschakelde en de VAR de penalty toekende. Maar de zwakke trap van Ricardo Rodriguez werd goed gered door Hugo Lloris.

jon gruden salaris maandagavond voetbal

Na vier minuten en drie seconden volgden ze Benzema dubbel en keken overal toen Pogba scoorde.

Maar zoals Kroatië eerder op de dag tegen Spanje deed. Zwitserland scoorde twee punten in de laatste 10 minuten om extra tijd af te dwingen.

Seferovic scoorde zijn derde doelpunt van het toernooi en Gavranovic hield de prima pass van Granit Xhaka vast om in de 90e minuut te scoren.

In de extra tijd kregen ze weinig kansen om te scoren. Maar ze lieten alle vijf de penalty's vallen in de shootout om door te gaan naar de kwartfinales van vrijdag in Rusland.

Frankrijk maakt geen gebruik van de mogelijkheid om terug te keren.

Frankrijk was in de eerste helft getraumatiseerd toen Didier Deschamps een verdediging van drie man probeerde, een systeem dat hij nooit heeft gebruikt vanwege blessures van twee van hun linksbacks.

Hij verliet dat halverwege de eerste helft met Les Bleus op een 1-0 achterstand en dreigde door velen op te schuiven.

Het leek erop dat 243 seconden in de tweede helft hun vrijlatingskaart was. Dat was toen de prima redding van Lloris 1-0, en Benzema zette hen op een 2-1 voorsprong.

Frankrijk maakt geen gebruik van de mogelijkheid om terug te keren (Bron: Bharat Times)

De eerste van Benzema was verrassend, want hij controleerde de pass van Mbappe met een hakbeweging voordat hij de bal langs Sommer kruiste.

Daarna kopte hij terug van een voorzet van Antoine Griezmann, die van richting werd veranderd. Ten slotte scoorde Pogba een van de doelpunten in het toernooi toen hij een bovenhoek kreeg vanaf 30 yards.

Ze zagen er op dat moment helemaal comfortabel uit, maar ze bottelden het toen de Zwitsers terugkeerden. Kingsley Coman versloeg ze bijna met een laatste trap in de 90e minuut maar raakte een lat.

Toen kwamen de penalty's en Mbappé, een van de sterren die de Franse Wereldbeker won. Hij eindigde Euro 2020 zonder een doelpunt en een strafschop die hen uitschakelde. Ze zijn nog nooit op Euro geweest en nu zijn ze de enige plek om naar huis te gaan.