Amerikaans Voetbal

Manchester United bereikt finale: UEFA Europa League

Welke Film Te Zien?

Manchester United bereikte de eerste etappe van het seizoen van Ole Gunnar Solskjaer, maar verloor hun ongeslagen record van zeven wedstrijden in hun laatste Europa League-finale tegen Roma.

Edinson Cavani scoorde beide goals voor United in de tweede etappe van de 13-goal halve finale.

De Uruguayaan opende de score met een uitstekende eerste helft. En toen vond de bal het net met een fraaie kopbal van Bruno Fernandes ' Uitstekend gefloten pass in de tweede helft.

In het midden dreigden de Roma wat terug te komen toen oud-speler van Manchester City Edin Dzeko maakte zijn negende doelpunt. Tegen United voordat Bryan Cristante slim afwerkte met een schot.

in welk jaar ging Dan Marino met pensioen?

De Italianen hadden het laatste woord toen de ingehouden drive van Nicola Zalewski binnenkwam David De Gea zijn benen. Na een afbuiging van Alex Telles.

De totale overwinning van 8-5 maakte een einde aan de vier nederlaag van United in de halve finale onder Solskjaer. En regel op 26 mei een ontmoeting met Villarreal - die Arsenal verdreef - in Gdansk.

United heeft geen trofee gewonnen sinds de laatste overwinning van het toernooi in 2017.

United heeft geen trofee gewonnen sinds de laatste overwinning van het toernooi in 2017. Sinds de kloof van vijf jaar tussen 1985 en 1990 eindigde hun meest verlengde periode in een FA Cup-overwinning. Dat markeerde het begin van de zilvercollectie van Sir Alex Ferguson.

Jose Mourinho heeft de leiding gehad over dat recente succes van United. Hij zal volgend seizoen verantwoordelijk zijn voor het nieuw leven inblazen van de Roma en wetende dat hun enige kans in het Europese voetbal zal komen in een nieuwe derde UEFA-competitie.

Kennismaken (winnen, verkrijgen) met hedendaagse technieken.

Als het winnen van één trofee als United-manager de overwinning van Solskjaer is geweest. Het onderstreept ook waarom Noorwegen zich blijft inspannen om Cavani op Old Trafford te houden.

Manchester United heft voor het laatst de trofee op in het jaar 2017 (Bron Cricfooty)

Manchester United heft de trofee voor het laatst op in het jaar 2017 (Bron: Cricfooty)

Met zijn 19 staat Mason Greenwood aan de andere kant van de gemiddelde leeftijd van Cavani. De Engelse man overtrof Duncan Edwards als de jongste Engelsman die 100 United-optredens bereikte. En de op twee na jongste na Norman Whiteside en George Best.

Greenwood heeft nog veel te leren. Cavani, 34, is een transcriptie.

Zijn vier doelpunten in de strijd hebben hem dit seizoen op veertien gebracht. En een afstand van zeven doelpunten in zes wedstrijden suggereert dat hij op tijd de topvorm bereikt.

Cavani's inzet in de eerste helft was verbluffend. Beginnend met Paul Pogba die balbezit won, was het teamwerk van United briljant.

steve harvey tweeling brandi en karli

Een forse onderbreking van Fernandes deed Fred door het middenveld rennen. Ook de pass was goed genoeg. Maar Cavani had nog veel werk te doen toen hij zijn schot in het Roma-net schoot.

Bovendien was zijn tweede veel subtieler, afkomstig van een andere assist van Fernandes. Een diepe kruising tot in de perfectie afgeleverd. En die uitnodigde tot de kopfinish, die de gelijkspel effectief doodde.

Het woord zegt dat Cavani nu vastbesloten is om nog een seizoen bij United te blijven. En als hij de nummer negen leidt. Solskjaer zal blij zijn als die voorstellen juist blijken te zijn.

De Gea, naar beste vermogen.

Het is een moderne traditie geworden voor keepers die als tweede speler in bekercompetities spelen om gemotiveerd te blijven.

Dat was het geval bij United in 2016-17, wat betekende dat Sergio Romero in plaats van De Gea in de Europa League-finale speelde en Ajax versloeg in Stockholm.

Dus, gezien De Gea heeft laten zien in alle vier de Europa League verbintenissen. Sinds hij zijn plaats in de Premier League verloor aan Dean Henderson. Hij zou klaar moeten zijn om Gdansk te bezoeken.

Er gebeurde niets in de wedstrijd dat Solkjaer tot de conclusie zou kunnen brengen dat De Gea geen baan zou moeten krijgen.

De Spanjaard was uitstekend en zonder hem. Wat een Romeinse terugkeer leek te zijn, zou echt kunnen zijn.

Vanaf het begin ontkende hij Gianluca Mancini voor een zeer goede redding. En het kostte nog een blok om Lorenzo Pellegrini te blokkeren, waardoor de bezoekers een kans kregen.

De Gea (Bron beIN SPORTS)

De Gea (Bron: beIN SPORTS)

De Gea maakte vervolgens een stand in de tweede helft, wat erg belangrijk was toen de Roma de gelijkmaker in het hoofd probeerden te openen. Hij reageerde op de poging van Dzeko om weg van het gevaar in de bovenhoek te komen.

Daarna redde hij wat spullen van voormalig United-middenvelders Henrikh Mkhitaryan en Cristante. Aan de andere kant zou een volgend doelpunt van Roma hen meer vaart geven. En laat ze met slechts twee.

voor welk team speelt Reggie Bush?

De huidige situatie met twee internationale keepers in het spel lijkt onwaarschijnlijk. Maar in dit geval is De Gea verre van de beste die hij kan doen.

'We speelden een uitstekende helft' - United Manager.

Manchester United-manager Ole Gunnar zei tegen BT Sport: Het klinkt goed om in de finale te staan. We speelden een uitstekende helft op Old Trafford die we passeerden.

Ik ben een beetje teleurgesteld over het feit dat we hebben verloren. En vooral de manier waarop United het in de tweede helft speelde.

Het zou gemakkelijk 8-6 voor hen zijn geweest. Het was een ongewone wedstrijd. We hebben ze de bal gegeven.

Maar gelukkig hebben we een van de beste keepers ter wereld. We staan ​​in de finale en kijken uit naar 26 mei.

Op het strafschema van United voor de komende dagen: het is gemaakt door mensen die nog nooit op dit niveau hebben gevoetbald.

Het is fysiek onmogelijk voor de spelers. Verder hebben we iedereen nodig in deze vier wedstrijden. Het is een tijdelijke verandering, maar we moeten er klaar voor zijn.