Amerikaans Voetbal

Leicester opende een voorsprong van vier punten

Welke Film Te Zien?

Leicester opende een voorsprong van vier punten op de vierde plaats in de Premier League met een overwinning op West Brom in King Power Stadium.

Drie doelpunten in de 13e minuut van de eerste helft richtten schade aan toen aanvaller Jamie Vardy er een kreeg en de ander hielp.

Timothy Kastanjes coachte Vardy voor het openen van het spel voor het opzetten Kelechi Iheanacho na de hit van Leicester op de derde rijstrook.

Verdediger Jonny Evans knikte in een omgekeerde hoekschop om er 2-0 van te maken.

In een spel met veel kansen om te scoren, Matthew Pereira van Castagne en Matheus Pereira van West Brom kwamen in de eerste helft ook hard aan.

De overwinning van Leicester is nu vier punten achterstand op Chelsea, dat met nog zes wedstrijden te gaan de laatste plek in de Champions League inneemt. De twee teams ontmoeten elkaar volgende maand in de competitie en de FA Cup-finale.

Ik denk niet aan andere teams. We moeten zelf nadenken. We kunnen alleen onszelf beheersen, zei Leicester's chief executive Brendan Rodgers.

Dit team zal soms wedstrijden verliezen, maar ze zijn erg loyaal en willen beter worden. Als je dat hebt, is het een droomticket. Dat is alles wat je als coach kunt vragen.

West Brom staat op de rand van degradatie, want ze staan ​​negen punten achter op veiligheid en hebben een veel lager doelsaldo dan Burnley op de 17e plaats.

Manager Sam Allardyce zei dat zijn team het niet kon opnemen tegen Leicester, die eraan toevoegde dat ze Manchester City in die wedstrijd volgden.

Je kunt zien waarom Leicester in de competitie staat en waarom ze in de FA Cup-finale staan, voegde hij eraan toe. Leicester is veel beter dan Southampton en veel beter dan Chelsea. Ze zijn als de beste jongens.

Het meedogenloze Leicester sluit een onvergetelijke week af.

Na hun plaats in de FA Cup-finale op zondag te hebben geboekt, kon Leicester de week niet beter afsluiten.

Ze leken gretig om hun voeten voor zich te krijgen – ze legden de verdediging van West Brom buiten vast met ballen van Youri Tielemans en runs van Vardy en Castagne.

Iheanacho en James Maddison kregen allebei kansen in de eerste 10 minuten voordat de Tielemans speelden bij Castagne en legden het op de plaat voor Vardy om in het midden te raken.

Leicester City (Bron The Top Flight)

Leicester City (Bron: The Top Flight)

West Brom's laatste verdediger Dara O'Shea van Iheanacho blokkeerde het moment van Leicester, maar de comeback was tijdelijk toen Evans binnen drie minuten na de opening van Vardy met 2-0 zijn hoofd schudde.

Spits Vardy werd leverancier toen hij zijn tegenstander voorbij sprong en Iheanacho voor de derde keer in Leicester zette.

Het doelpunt kwam nadat West Brom's Pereira en Leicester's Castagne de paal raakten, en er had nog een doelpunt kunnen vallen voor Iheanacho voor rust, maar hij schoot het meer dan zes meter uit.

De inconsistente aanval van Leicester in de eerste helft veroorzaakte schade en ze vonden nog steeds voldoende ruimte in de tweede helft - Iheanacho zag een schot van O'Shea geblokkeerd in het strafschopgebied en een vrije trap van doelman Sam Johnstone, terwijl Vardy's lange chip naast zeilde.

Rodgers slaagde er ook in om Maddison, Vardy en Wesley Fofana te verdrijven in de wedstrijd van maandag tegen Crystal Palace.

De 'grote ontsnapping' van Baggies is zo goed als verdwenen.

De heen-en-weer overwinningen van Chelsea en Southampton hebben West Brom een ​​sprankje hoop gegeven in hun strijd van een week om een ​​plaats in Sheffield United veilig te stellen.

Team West Borm

Team West Borm (Bron: Premier League)

Allardyce noemde dezelfde kant die Southampton versloeg, maar het verschil in prestatie was duidelijk.

Leicester klopte West Brom vanaf de openingsminuut en kon zich in de eerste helft niet meer herstellen, waar veel doelpunten op hun pad hadden kunnen komen.

Een corner van Pereira belandde op de lat, Mbaye Diagne miste de kans op de rand van het strafschopgebied volledig en de aanval van Matt Phillips ging in een paar gevallen rechtstreeks naar de doelman bij West Brom.

Invallers Semi Ajayi, Hal Robson-Kanu en Karlan Grant hadden geen invloed op de tweede helft toen Leicester dicht bij de overwinning kwam.

Het betekent dat elke kans op een grote doorbraak voor West Brom voorbij is - ze hebben 18 punten om voor te spelen, maar hebben dit seizoen slechts 24 gepakt.

'Leicester heeft onze verdediging gebroken', zeiden ze

Leicester-manager Brendan Rodgers op BBC Sport: In de eerste helft was ik helemaal niet blij. We hadden nauwkeuriger kunnen zijn in onze passing. In de tweede helft controleerden we de wedstrijd.

Leicester-manager Brendan Rodgers (Bron Foxes of Leicester)

Leicester-manager Brendan Rodgers (Bron: Foxes of Leicester)

Al met al ben ik erg blij, want het winnen van de Premier League is altijd geweldig geweest. We waren goed, maar het kan veel beter. Het zou altijd een geweldige test zijn. We moeten onszelf en onze prestaties beheersen.

West Brom-manager Sam Allardyce bij BT Sport: Leicester was erg goed voor ons, vooral in de eerste helft. We hebben geprobeerd uit te kijken naar die twee, en een van de belangrijkste redenen voor onze recente resultaten was onze solidariteit. Leicester is verdrietig. We konden ze niet aan.

Het was een goede tweede helft. Maar aan de andere kant kregen we niet veel. Uiteindelijk verdienden we het om verslagen te worden. Je moet de basis herstellen, en die basis heeft ons verlaten. We moeten vijf van de zes geuren winnen [door in de Premier League te blijven]. We zullen ons best doen.