Er gaat niets boven een goede comeback in NBA-games. Nadat je een moeilijke tijd hebt doorgemaakt, is het de grootste voldoening die je als NBA-fan kunt krijgen om je favoriete team een ​​opmerkelijke comeback te zien maken.

In de loop der jaren zijn er talloze geweldige games geweest en we hebben ook een aantal geweldige comebacks gezien. Dus het roept de vraag op, wat is de beste NBA-comeback in de 21e eeuw?

Om de vraag te beantwoorden, hebben we deze lijst samengesteld.

Dallas Mavericks vs. Minnesota Timberwolves (Bron: Mavmoneyball.com)

Het spel is pas afgelopen als de laatste zoemer gaat. Het is ongetwijfeld waar in het geval van NBA-games. Het ene moment zou je kunnen denken dat een team een ​​voorsprong krijgt voordat het andere team een ​​comeback maakt die het tij van het spel volledig verandert.

Hier kijken we naar vijf van de beste NBA-comebacks van de 21e eeuw. Laten we eens kijken naar deze vijf epische comebacks in de geschiedenis van de NBA. Laten we nu zonder verder uitstel ingaan op de details!

Snel overzicht

Voordat we ingaan op de ingewikkelde details, laten we een kijkje nemen naar de algemene rangschikking van de lijst.

Spel Jaar
5. Dallas Mavericks vs. Minnesota Timberwolves: 29 punten 2008
4. Milwaukee Bucks vs. Atlanta Hawks: 29 punten 1977
3. Los Angeles Lakers vs. Dallas Mavericks: 30 punten 2002
2. Sacramento Kings vs. Chicago Bulls: 35 punten 2009
1. Utah Jazz vs. Denver Nuggets: 36 punten 1996

We hebben de lijst opgesteld met behulp van referenties van sites als Sportkeeda .

5. Dallas Mavericks vs. Minnesota Timberwolves: 29 punten

De eerste wedstrijd waar we op terugkijken is de confrontatie in 2008 tussen de Dallas Mavericks en de Minnesota Timberwolves. Terwijl Mavericks op zoek was naar een terugkeer naar het middelpunt, was Timberwolves aan het bijkomen van het vertrek van Kevin Garnett .

De Timberwolves leidden de wedstrijd vroeg in het derde kwart met 70-41. De Mavericks begonnen echter aan hun comeback. Jason Terry scoorde 12 punten toen de Mavericks de vierde periode openden door de Timberwolves met 22-7 te verslaan.

evenzo, AJ Jefferson scoorde 21, Ryan Gomes 19 en Randy Foye scoorde 18 voor de Timberwolves. Het team leidde na het eerste kwartaal met 27-20 en bouwde hun voorsprong snel op tot dubbele cijfers.

Minnesota Timberwolves (Bron: Twin Cities)

The Mavericks wisten een opmerkelijke comeback te maken. Met nog vijf minuten te gaan, waren ze in staat om de Timberwolves onder leiding van Jason Terry te verslaan. Jefferson sloeg twee vrije worpen die de voorsprong van het team uitbreidden tot 60-35, waarmee een run van 20-5 werd afgetopt.

De Dallas Mavericks, die op het punt stonden de wedstrijd op hun thuisveld te verliezen, maakten een opmerkelijke comeback tegen de Minnesota Timberwolves .

De NBA is al sinds 1946 in actie. Sommige teams waren echter al ver voor die tijd opgericht. Klik hier om te lezen over de oudste NBA-teams ter wereld!

4. Milwaukee Bucks vs. Atlanta Hawks: 29 punten

Onze 4e beste NBA-comeback gaat naar een van de minst gedocumenteerde wedstrijden die in 1977 werd gehouden tussen de Milwaukee Bucks en Atlanta Hawks. Met 29 punten op de weg in Atlanta was het in het vierde kwartaal nog zo'n negen minuten te gaan.

De Bucks hadden een behoorlijk rockseizoen na de Kareem Abdul-Jabbar tijdperk. Ze hadden hun eerste hoofdcoach veranderd en waren in en uit de play-offs. Het ging niet geweldig voor Atlanta, omdat ze last hadden van nog meer inconsistenties.

Atlanta Hawks, 1977 (Bron: Fadeawayworld)

Atlanta had een solide run in het derde kwartaal en had de Bucks met 40-21 overtroffen. En net toen ze dachten dat de wedstrijd achterin zat, deden de Bucks iets onmogelijks.

Onder leiding van Junior Bridgeman met 24 punten, boekten de Bucks een run van 35-4 om de wedstrijd te beëindigen en een overwinning van twee punten te behalen.

3. Los Angeles Lakers vs. Dallas Mavericks: 30 punten

Onze op twee na beste NBA-comeback van de 21e eeuw gaat naar de wedstrijd van 2002 tussen de Los Angeles Lakers en Dallas Mavericks.

De Lakers hadden de Black Mamba op hun roster, maar hadden een moeilijke start van het seizoen 2002-2003. In de tussentijd, Shaquille O'Neal leed aan een gewonde teen.

De Mavericks hadden daarentegen een geweldige start van het seizoen. Ze hadden slechts één wedstrijd verloren in hun 18 wedstrijden, en Steve Nash en Dirk Nowitzk ik was de sterspelers van het team.

Zoals verwacht wisten de Mavericks in het eerste kwartaal een vroege voorsprong te pakken. Maar naarmate de wedstrijd vorderde sloeg Black Mamba toe en nam voor het vierde kwart de controle over de wedstrijd over.

Shaq Kobe 2002 Lakers vs.
Shaq & Kobe 2002 Lakers vs. Mavericks Comeback (Bron: Twitter)

De Lakers wisten voor het vierde kwart de voorsprong terug te brengen van 30 naar 27. Evenzo noteerde Bryant een perfect quarter en maakte al zijn schoten. Bovendien maakte hij het winnende schot met nog 8,4 seconden op de klok.

De ster van het spel was ongetwijfeld Kobe Bryant . Hij versloeg alle spelers van Dallas met zijn 21 punten. Het is een van de grootste comebacks, en de Lakers trok 105-103 naar de Mavericks.

2. Sacramento Kings vs. Chicago Bulls: 35 punten

De wedstrijd van 2009 tussen de Sacramento Kings en de Chicago Bulls is onze tweede keuze voor de beste NBA-comeback. De Sacramento Kings had een matige start, maar deze wedstrijd was het keerpunt van hun seizoen.

De Chicago Bulls leidden de wedstrijd met 79-44 met nog 8:50 te gaan in het derde kwart. De Kings slaagden er echter in het punt van 52-17 te pakken te krijgen en de stand was gelijk met minder dan twee minuten te gaan.

Tyreke Evans from the Kings versloeg de Bulls met 9-3 in de laatste 2:13 en eindigde met 23 punten voor de King. Het was de eerste twee-game winning streak sinds laat in het seizoen 2007-08.

Sacramento Kings Celebrating (Bron: Brightspotcdn)

The Kings, na het derde kwartaal te hebben afgesloten met een serie van 19-5 om de stand op 88-69 te brengen, scoorde Ime Udoka 15 van de volgende 22 punten van het team in het vierde kwartaal. Dankzij Evan maakte hij een ongelooflijke comeback in het spel.

De wedstrijd ging naar de Sacramento Kings en eindigde met een 102-98. De game wordt daarom beschouwd als een van de beste NBA-comebacks van de 21e eeuw.

NBA heeft een geschiedenis van 75 jaar en momenteel zijn er 30 teams in de competitie. Klik hier om te lezen over de 12 beste teams in de NBA-geschiedenis van na 1970!

1. Utah Jazz vs. Denver Nuggets: 36 punten

De nummer 1 beste NBA-comebacks van de 21e eeuw gaan naar de Utah Jazz en Denver Nuggets-wedstrijd in 1996. De wedstrijd werd gehouden in het Delta Center in Salt Lake City, Utah.

De Nuggets hadden net een dag eerder een nieuwe coach aangenomen, Dick Motta, en namen afscheid van Dikembe Mutombo en Mahmoud Abdul-Rauf.

Ondanks de moeilijke situatie hadden de Nuggets de leiding overgenomen met 70-34 met nog 20 seconden te gaan in de eerste helft. Maar al snel hadden de recente veranderingen in het team zijn tol geëist.

Utah Jazz, 1996
Utah Jazz, 1996 (Bron: Deseret News)

Geleid door Karl Malone en Jeff Hornacek, de Jazz keerde het tij van het spel. Malone scoorde 19 punten en bracht de wedstrijd in het vierde kwartaal in evenwicht met 4:41. Bovendien voerde Malone alle scorers aan met 31 scores.

hoeveel kinderen heeft dan marino?

Met nog 29 seconden te gaan en twee punten minder, hielp een slechte pass van Mark Jackson van Nuggets de Jazz om hun meest opmerkelijke comeback te maken en de wedstrijd te winnen. De Jazz won de wedstrijd met 107-103.

Er is geen andere wedstrijd geweest die de beste comeback van de Utah Jazz van 1996 heeft geëvenaard. Het is ongetwijfeld de grootste comeback van de 21e eeuw.

Conclusie

Er zijn momenten waarop de NBA-teams fantastische comeback-games hebben neergezet. Dit zijn de momenten die het publiek een kick geven en zorgen voor een geweldige wedstrijd.

Aangezien er veel geweldige NBA-spelmomenten zijn geweest, welk moment is volgens jou de beste comeback van de 21e eeuw? Kent u nog andere geweldige comeback-games? Laat het ons weten!